İncir Evi’nin hediyelik incirleri - Hürriyet Gazetesi

İncir Evi’nin hediyelik incirleri - Hürriyet Gazetesi

Yaklaşık 100 yıla yakın süredir kuru incir işi ile uğraşan Şen Ailesi’nin, Alsancak Halit Ziya Bulvarı’nda açtığı İncir Evi’nde, kuru incir, kuru kayısı, ceviz, kuru üzüm, çam fıstığı gibi yemişler, hediyelik olarak satılıyor.

Başta AB olmak üzere, Kanada’dan Avustralya’ya kadar birçok ülkeye kuru incir, kuru kayısı, kayısı çekirdeği, çam fıstığı, kestane, acıbadem ihracatı yapan ŞENTA adlı aile şirketinin ortaklarından Temel Şen, kuru inciri müşteri ve dostlarına sunabilmek için, İncir Evi’ni açtıklarını söylüyor.

Mağazaya gelenler ister kiloyla, ister çeşitli gramajlardaki şık ambalajlarda kuru incir satın alabiliyor. Bazen konuklarına hatıra, bazen seyahatlerinden beraberlerinde götürecekleri bir armağan olarak tercih ediyorlar. İncir Evi’nde sadece inicir satılmıyor.

Firmanın ihraç kalemleri arasında yer alan ceviz, kuru kayısı, kuru üzüm ve çam fıstığı da bulabilirsiniz. Meraklısınına organik tarım esaslarına göre yetiştirilmiş ürünler de var. Hepsini isterseniz ayrı ayrı, isterseniz aranjman olarak satın alabilirsiniz.

Temel Şen, yiyecek ürünlerinin dışında, kısa zamanda incir esanslı kozmetik ürünleri satacaklarını anlatıyor. Böylece Fransa’dan gelen incirli sabun, duş jeli, ölü deri arındırıcı, banyo köpüğü, vücut kremi, oda kokusu, tütsü gibi seçenekler olacak.

KIZ İSTEMEYE GİDERKEN ALAN VAR

İncir Evi’nin önemli bir müşteri kitlesi iş aleminden. Özellikle yılbaşı, Ramazan Bayramı gibi dönemlerde satışlar artıyor. Seyahatleri öncesi alışverişe gidenler, hasır, teneke kutu, cam ve gümüş gibi kaplarda, kendilerine özel bir armağan oluşturabiliyorlar. İncir Evi, akşam yemeği ziyaretine veya ev gezmesine gidenlerin de uğrak yeri. Kız istemeye giden bir genç, satın aldığı gümüş tabağın içine bereket ve bolluğun başlangıcı olması dileği ile aranjman hazırlatmış.

Şen, kuru incirin kesme ve ezme gibi çeşitleriyle, incir tatlısı ve incir reçelinin de kısa bir süre sonra satışa sunulacağını, tüm bu ürünlerin www.incirevi.com internet adresinden yakında online satın alınabileceğini söylüyor. Kalsiyum zengini Günde bir tane kuru incir yiyen bir çocuk, vücudunun protein sentezi için tüm kökleri alabiliyor. Gençler ve yetişkinler 100 gram kuru incir ile günlük kalsiyum, demir ve magnezyum, vitamin B1 ve B2, fosfor ihtiyaçlarının önemli bölümünü karşılıyor.

Kuru incir, sütteki kadar kalsiyum içeriyor. İçerdiği lifler sayesinde kolesterolün düşmesini, zararlı maddelerin vücuttan atılmasını ve minerallerin vücutta emiliminin kolaylaşmasını sağlıyor. Sindirim kolaylaştırıcı, bağırsakları yumuşatıcı etkisi de var. Benzaldehit içermesi nedeniyle kanserli hücrelerin büyümesini engelliyor.

Etiketler: basında biz, haber
Mart 30, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR